cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă

Stema României    

România - informaţii generale

Steagul României

România este Grădina Maicii Domnului.
Papa Ioan Paul al II-lea, Bucuresti, 1999
 
România este situată la jumatătea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator şi este străbătută de paralela 45. Suprafaţa ţarii este de 238.391 kmp (locul 12 în Europa şi locul 78 in lume).

România are o populaţie de 22 de milioane de persoane (locul 10 în Europa şi locul 49 în lume). Ţara ocupă locul 40 în lume în privinţa Produsului Intern Brut (PIB) şi avea în anul 2005 un PIB pe cap de locuitor de 8400 de dolari.

In România limba oficială este limba româna. Se pot întalni frecvent vorbitori de limba engleză, franceză şi mai puţin germana, italiana, spaniola, portugheza sau rusă.

De asemenea, există minorităţi naţionale a căror limbă maternă este maghiara, germana sau, mai rar, poloneza sau bulgara.


Ora oficială este ora est europeană (GMT + 2 ore). Incepand cu ultima duminică a lunii martie pană în ultima duminică a lunii octombrie se aplică ora de vara (GMT + 3 ore).
Palatul Patriarhiei   In România moneda oficială este leul (RON), monedă care în prezent este 100% convertibila. (Pentru detalii puteţi vizita: Banca Naţională a Romaniei.)

Clima în România este temperat continentală, cu patru anotimpuri. Iernile sunt relativ reci, innorate, cu ninsori frecvente iar verile sunt calduroase şi insorite, cu ploi scurte şi furtuni. Media anuală a precipitatiilor este de peste 650 mm (in munţi media urcă pana la 1400 mm, iar pe litoral ajunge sub 400 mm).

Temperatura medie in Bucuresti:
Ian.Feb.Mar.Apr.MaiIun.Iul.Aug.Sep.Oct.Nov.Dec.
-2.4 °C-0.3 °C5.2 °C11.6 °C16.9 °C20.6 °C22.8 °C22.3 °C17.8 °C11.8 °C5.5 °C-0.4 °C


Transport:

a. transportul cu avionul: există curse regulate către celelalte capitale europene şi
către celelalte continente dar şi către 15 oraîe din ţara. Operatorul naţional de transport aviatic este compania TAROM.

b. transportul cu trenul: reţeaua de căi ferate leagă absolut toate orasele din România. 
Pentru mai multe informaţii vizitaţi: Căile Ferate Române

Distanţa, pe calea ferata, între Bucuresti şi alte orase din Romania.

c. transportul cu autoturismul:
- în România se circulă pe partea dreaptă a soselei
- semnele de circulatie sunt cele recunoscute internaţional
- documentele necesare: paşaport, permis de conducere, talon de înmatriculare, cartea verde (asigurarea internaţională).
Transport pe calea ferata

Click pentru poza marita!   In anii de la Revolutie pana in prezent soselele tarii au cunoscut transformari importante. Cu fiecare an care a trecut au fost refacute drumurile din intreaga tara.
In prezent, Romania dispune de o retea de drumuri care poate satisface cerintele turistilor (si chiar daca uneori vor aparea "surprize", considerati-le un "bonus" din partea casei!). Pana la urma, o excursie fara peripetii este ceva neobisnuit la romani. Drum bun! ...si fiti bine veniti!!!

Distanţa, pe sosea şi autostradă, între Bucureşti şi alte oraşe din Europa.


Telefonie:
In România sunt disponibile mai multe reţele de telefonie mobil care au contracte de roaming cu companii din toate celelalte ţări europene.
Pentru a suna din altă ţară în România trebuie să se formeze mai întai codul de ţară 40 urmat de prefixul judeţului şi apoi de numarul abonatului.
Pentru a telefona dintr-un judeţ în altul, se formează mai întâi prefixul judeţului, urmat de numarul de telefon al abonatului.
Prefixele telefonice ale judeţelor.


Peisaj   Palatul Patriarhiei     Delta Dunarii  

Zilele nelucratoare:
In România zilele declarate oficial ca nelucratoare sunt: 1 şi 2 ianuarie (Anul Nou), lunea Pastelui, 1 mai, 1 decembrie (Ziua Natională), 25 şi 26 decembrie (Craciunul). Săptamana lucrătoare este de cinci zile, cu 40 de ore lucrătoare pe săptămană.


Altele:
- sistemul de masură utilizat este sistemul metric;
- tensiunea electrică este de 220V cu frecvenţa de 50Hz;
- sistemul de televiziune este PAL.
Obiective turistice în Romania

1. Lista patrimoniului mondial UNESCO in România:
- Biserici cu pictură murală din nordul Moldovei din prima jumătate a secolului al XVI-lea
- Ansamblul bisericilor de lemn din Maramures
- Mănăstirea Hurezi
- Situri săsesti cu biserici fortificate din Transilvania
- Fortareţe dacice din munţii Orăstiei
- Centrul istoric Sighisoara
- Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

2. Cea mai vizitata zona din România este litoralul.
Cu statiunile sale: Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai sau Vama Veche şi cu plajele care se întind pe mai bine de 80 de km şi au o lăţime între 50 şi 250 de metri, litoralul românesc atrage anual sute de mii de turişti.

3. Statiunile montane din Brasov şi Valea Prahovei.

4. Pensiunile agro-turistice.  Litoral  

România este o ţară pe care cu cât o cunoşti mai bine, cu atât o înţelegi mai puţin.
Jonathan Scheele
 Link-uri utile
DownloadPagina de download
 Romania: prezentari PowerPoint, wallpapers gratuite
Despre Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal sau Azuga atrag anual zeci de mii de turisti...
Despre Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Despre Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Zona Bran moeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....

About Romania English version