cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă
 Caută cazare                 Căutare avansată 

Cea mai mare cladire din Europa - Palatul Parlamentului din București

cazare transfagarasan Cazare in Bucuresti 


Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire din Europa și a doua din lume după Pentagon.
Clădirea măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime și 92 m sub pământ. Are 1.100 de camere și 12 etaje.

Construcția a clădirii a început în 1983 ca un vis al dictatorului Nicolae Ceausescu, care a fost inspirat în visul său de o vizită în Coreea de Nord a lui Kim II - Sung în 1972. Numele dat inițial clădirii a fost "Casa Poporului", deși, de fapt, clădirea a fost destinată utilizării exclusive de către autorități.

Ambiția dictatorului a fost, nu numai de a construi una dintre cele mai mari clădiri din lume, dar, de asemenea, să se folosească doar materiale românești, echipamente și forță de muncă din țară iar concepuția să fie în întregime făcută de către arhitecți români.

Materialele utilizate sunt în mare: un milion de metri cubi de marmură, 3.500 de tone de cristal, 900.000 m³ de lemn, 200.000 m² de covoare de lână și, desigur, o cantitate uriașă de beton și oțel.

Aproape 700 de arhitecți români au colaborat pentru a proiecta cladirea. Motive provenind dintr-o multitudine de surse sunt combinate, creând un stil arhitectural nedefinit.
Dominant este un stil oarecum specific epocii comuniste românești (și împrumutat de clădirile din apropierea palatului). Stilul pare a încerca să fie o cosmetizare de stil comunist - specific, numit popular "cutie de chibrituri", îmbogățită cu cantități uriașe de marmură.

Palatul Parlamentului Chiar și așa, în Palat puteți găsi camere care pot fi apreciate, îmbrățișând un stil eclectic, având elemente specifice Renașterii sau Barocului.
Se spune că 20.000 de muncitori trudit în ture de 24 de ore, șapte zile pe săptămână , 24 ore pe zi pentru a construi Palatul . Pentru a finanța proiectul, Ceaușescu a trebuit să cheltuie o sumă imensă, foarte greu de susținut de către economia românească.

Regimul său a înfometat sistematic poporul român, exportând la prețuri scăzute cea mai mare parte a producției.

Palatul Parlamentului
Mâncarea era raționalizată, gazul , încălzirea și chiar de energia electrică au devenit un lux pentru românii obișnuiți.
A fost definit un program pentru furnizarea acestor servicii pentru populație, cu întreruperi zilnice în vederea economisirii.
Era un lucru uzual să ai chiar și 10 grade Celsius în apartamentele din blocurile de locuinte. De asemenea, era ceva obișnuit să existe întreruperi la energia electrică, nu numai în case, dar, de asemenea, în spitale sau grădinițe.

Sala Unirii Dupa Revolutia din 1998, noul guvern a redenumit cladirea ca Palatul Parlamentului. Destinația sa principală este de a fi utilizate de către Parlamentul Român, dar găzduiește, de asemenea, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC).

Tururi ale clădirii sunt acum disponibile la un preț între 5 și 10 euro. Excursii cu ghid sunt disponibile în mai multe limbi.
În timpul unei vizite turistice puteți vedea doar aproximativ 5 % din clădire, dar acest lucru va dura aproximativ o oră și va însemna aproximativ 2 km de mers pe jos.

Date importante

- Palatul Parlamentului este cea mai inalta cladire din Bucuresti (84m) și este a doua cladire ca marime din lume.
- Cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume (World Records Academy).
- Clădirea cea mai scumpă din lume (World Records Academy).
- Cea mai grea clădire din lume (World Records Academy).


Evenimente

- Construcția clădirii a început în 1983. Acesta nu a fost terminată până la Revoluția Română din 1989. O parte din ea a fost aproape finalizată după Revoluție, dar partea nouă a fost făcută fără a mai respecta proiectul inițial.
- În 1992, balconul destinat pentru a fi utilizat de către Ceaușescu de a se adresa poporului a fost folosit de către Mikael Jakson pentru a se adresa fanilor lui.
- În 2002, Costa Gavras a filmat în clădire scene din filmul Amin.
- În 2008, Palatul a găzduit 20-lea Summit al NATO.
- În 2009, Palatul a apărut în episodul programului Top Gear. Jeremy Clarkson într-un Aston Martin DBS Volante, Richard Hammond într -un Ferrari California și James May intr-un Lamborghini LP560 - 4 Spyder au făcut o cursă în tunelurile subterane ale clădirii.


cazare bucuresti Cazare in BUCURESTI 


 Link-uri recomandate
Despre RomaniaPrezentare România - informatii generale
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....
English version English version