cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă

 Caută cazare                 Căutare avansată 

DragoslaveleMergand pe DN73 dinspre Pitesti catre Bran, la 20 de km dupa Campulung (si 73 de km de la Pitesti) se afla comuna Dragoslavele.

Comuna este situata la sudul Carpatilor Meridionali si este compusa din doua sate: Dragoslavele si Valea Hotarului, ambele situate pe malul raului Dambovita.

Comuna Dragoslavele este atestata documentar documentar in anul 1368 (in aceasta vreme, in Tara Romaneasca domnitor era Vladislav I, cunoscut ca Vlaicu Voda).
  cazare rasnovCazare in DragoslavelePeisajele ce pot fi intalnite aici aduc turistului pacea interioara si odihna mult-cautate. Din apropierea satului, dincolo de rau, de la oarecare inaltime, vegheaza linistit Schitul Dragoslavele, resedinta patriarhala de vara.

In comuna mai pot fi vizitate Biserica Adormirea Maicii Domnului (1661) si Biserica Inaltarea Domnului (1745) ctitorite in epoca medievala.

Pe soseaua care duce catre Dragoslavele (Pitesti-Campulung-Bran-Brasov), inainte de a traversa culmea spre Dragoslavele, se poate vizita Mausoleul Mateias. Mausoleul, care a fost ridicat in memoria eroilor Primului Razboi Mondial, marcheaza un loc in care au avut loc lupte crancene intre trupele romane si cele germane.
In octombrie 1916 trupele germane aflate in ofensiva au fost tinute pe loc, timp de mai multe saptamani.

Mausoleul cu osuar a fost construit intre anii 1928-1935 din blocuri de piatra de Albesti. Alaturi de el se gaseste un muzeu dedicat acelorasi lupte din toamna anului 1916.

Obiective turistice

- Schitul Dragoslavele
- Parcul National Piatra Craiului
- Cheile Dambovicioarei
- Pestera Dambovicioarei

Dragoslavele in literatura

 Fragment din povestirea Planul lui Dulhan de Mihail Sadoveanu, publicata in revista Romania, nr. 48 din 21 martie 1917 (revista Romania se difuza pe front, inclusiv in transee):
"[...] ma aflam cu regimentul 50 de infanterie pe langa Dragoslavele, intr-un loc caruia ii zice Valea Carstei. Acolo erau pripoarele arse de brume si crusite de sange. Se bateau oamenii in pustietati, sub coltii muntelui Pietrosul."


 Link-uri recomandate
Despre România
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal sau Azuga...
Delta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....