cauta-cazare.ro Cazare pensiuni turistice, vile
 
Home  |  Download  |  Fotografii  |  Inscriere ofertă

 Caută cazare                 Căutare avansată 

Curtea de Arges

cazare curtea de arges Cazare in zona Curtea de Arges 
Situat in partea de Est a judetului Arges, municipiul Curtea de Arges este cunoscut mai ales pentru vestita manastire, Curtea de Arges.

Localitatea pare sa fi fost intemeiata de catre Negru Voda, considerat a fi fondatorul Tarii Romanesti, inainte de anul 1300.
Daca legenda este adevarata, atunci aici a fost "descalecatul", eveniment premergator aparitiei Tarii Romanesti (dupa unii autori "descalecatul" ar fi avut loc in localitatea Campulung Muscel).

In mod cert insa, la Curtea de Arges si-a stabilit curtea voievodala Basarab I (1310 - 1352), se pare fiul lui Negru Voda, voievodul care l-a invins pe Carol Robert de Anjou, in vestita batalie de la Posada. Aceasta victorie a lui Basarab I a insemnat intemeierea statui independent, motiv pentru care voievodul este numit si Basarab Intemeietorul.

Dupa Basarab I urmeaza la tron fiul sau, Nicolae Alexandru (1352 - 1364), care infiinteaza Mitropolia Ungrovlahiei, in 1359, cu resedinta tot la Curtea de Arges.

Manastirea Curtea de Arges, monumentul simbol al orasului si poate cel mai cunoscut monument din Tara Romaneasca, a fost construita intre 1512 si 1517, in timpul domniei lui Neagoe Basarab (1512 - 1521).

Manastirea este indeobste cunoscuta din, la fel de cunoscuta, balada Monastirea Argesului.
In afara acestui mare monument, la Curtea de Arges mai pot fi vazute Biserica Domneasca si biserica San Nicoara.
 Legaturi
Despre RomaniaPrezentare România - informatii generale
 România este situata la jumatatea distantei dintre Polul Nord si Ecuator si este strabatuta de paralela 45...
Valea PrahoveiValea Prahovei
 Valea Prahovei este una dintre cele mai vizitate zone turistice ale tarii. Cunoscutele statiuni Sinaia, Busteni, Predeal...
Delta DunariiDelta Dunării
 Delta Dunarii este o rezervatie naturala, unica in Europa, cu peste 1200 de specii de plante, peste 300 de specii de pasari...
Valea OltuluiValea Oltului
 Pe Valea Oltului se gasesc numeroase puncte de atractie turistica. Statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti...
Bran MoeciuBran-Moeciu
 Zona Bran-Moeciu este situata intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului....